quup

08 Temmuz 2013

Yerli Türk Antivirüs

Bu yıl çıkan ve yayında olan yerli yapım Türk Antivirüs adlı program iki ay gibi kısa bir sürede bir çok değişikliğe uğrarken, yaklaşık 62 bin kullanıcıya ulaşarak büyük bir çıkış gerçekleştirdi.

Yerli malı programın çalışmalara başlamasının nedeni güvenliğe dayalı. Bilgisayar güvenliği artık olmazsa olmaz denebilecek bir tür halindedir. Bu konuda Türkiye dış piyasadaki Antivirüs yazılımlarını kullanması Türk yazılımcılar olarak hiç de hoşnut değildi.

7 yıl önce, sadece yazılımcılar için değil aynı zamanda genel internet kullanıcılarının da yabancı programlarla bilgilerinin tehlikeye girdiğini anlamış ve böylelikle Türk Antivirüs programının çalışmalarını başlattı.

Türk Antivirüs’ünü diğerlerinden farklı kılan ve bir adım önde tutan, 2012 yılının en güç virüslerinin tespit edebiliyor olması. Örneğin; güvensizlik duygusuna neden olan HTML/Scrinject.B.Gen isimli virüs. Bu virüs web sitelerinden kullanıcılara kolayca bulaşıyor.

Güvenli olarak bilinen web sitelerine yerleşerek, kullanıcıyı o siteden farklı sahte linklere yönlendirerek kötü amaçlı yazılımların bilgisayara indirilmesine sebep oluyor. Bir çok yabancı antivirüsün bunu tespit edememesine karşın Türk Antivirüs bunu kolaylıkla bulabiliyor.

Anlık Korunması ile ebeveynlerinizi ve bilgisayarınızda geçmişte oluşabilecek tehditlere karşı ciddi çözümler üretiyor. Bunlardan bazılar; İnternet ve Ağ Kontrol Ünitesi Bulut Koruma Teknolojisi ile şüphelendiğiniz dosyayı etkisiz hale getirmesi. Sisteminizi analiz eder ve çalışan zararlı uygulamaları silebilmesi.Anahtar sistem bilgisi ve bunu gibi bir çok önemli özellik mevcut.

SEZGİSEL TARAMA

Ama en önemlisi sezgisel tarama. Veritabanının bulamadığı zararlı olanları engelliyebilmektedir. AntiVirus yazılımında bulunması gereken en önemli işlev olan sezgisel tarama Türk AntiVirus yazılımında maksimum bir biçimde çalışmaktadır.

Ayrıca bu kadar özel özelliklere rağmen sistemi asla yormaz.

İLGİ BÜYÜK

İki aylık kısa bir sürede program büyük bir çıkış yakaladı. Çeşitli seminerlerle program halka tanıtıldı. Şimdiden 62 bin kişilik bir kitleye ulaşılabildi.

Bunun yanı sıra program Microsoft Türkiye’nin testine tabi tutularak başarılı bir grafik çıkardı. Sertifika ödülü çok yakında Türk Antivirüs’ün kurucularına verilecek.

Şirket’in yazılım konusunda güvenliğe dayanan farklı projeler ise mevcut. Üzerinde çalışmalar devam ediyor.



http://haber.rotahaber.com/yerli-turk-antivirus_287339.html
Free Web Hosting