quup

Yerli İşletim Sistemi Pardus

Açık kaynak dünyasının ülkemizdeki en önemli temsilcisi Pardus, Pardus 2011’in kararlı sürümünü, renkli bir tanıtım partisi ile yayımladı. Açık kaynak dünyasının merakla beklediği sürümünü, yeni özellikler, esneklik, hız ve güvenli yapısıyla özgür yazılım tercih edenlerin ilgisini çekeceği belirtiliyor.

2003 yılında TÜBİTAK BİLGEM (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) bünyesinde, bir olurluk ve planlama projesi olarak başlayan Pardus projesinin en son halkası olan Pardus 2011’in tanıtım partisi, geliştiricileri ve çok sayıda kullanıcıyı bir araya getirdi. Pardus 2011 tanıtım etkinliğine katılan Pardus Proje Yöneticisi Erkan Tekman, yeni sürümün tüm kullanıcıların beklemesine değecek özelliklerle geldiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türkiye açık kaynak dünyasının göz bebeği Pardus, ilk sürümünden bu yana sürekli gelişiyor, güçleniyor. Geride bıraktığımız süre boyunca yüz binlerce kullanıcının ve bir çok kurumun tercihi olmayı başardık. Pardus 2011 ile bu çıtayı daha da yükseltmek istiyoruz. Kısa bir süre önce yayımladığımız aday sürüm Hasankeyf ile çok olumlu tepkiler aldık, yeni özellikler, güncel yazılımlar LibreOffice gibi tercihlerimiz de kullanıcılar tarafından kısa sürede benimsendi. Bilişim dünyasına yeni bir soluk kazandıracağına inanıyoruz.

2011 yılı bizim açımızdan hem bugün tanıttığımız yeni sürüm, hem de kısa süre sonra kamuoyuna tanıtacağımız Kurumsal 2 sürümümüzle dolu dolu geçecek, herkesi bu heyecan ve başarıyı paylaşmaya davet ediyoruz. Bu arada ’Mor Dağlar’adlı muhteşem parçayı Pardus 2011 ile sunmamıza izin verdikleri için Erkan Oğur’a ve Kalan Müzik’e, tüm Pardus camiası adına teşekkür etmek isterim.”

Kullanıcılara sürpriz, perdesiz gitarın mucidi, usta müzisyen Erkan Oğur Pardus 2011’de kullanıcılara bir sürpriz yapıyor. Erkan Oğur’un en sevilen parçalarından olan Mor Dağlar, Kalan Müzik ve Oğur’un desteği ile Pardus 2011’de yüklü olarak geliyor.

Free Web Hosting