quup

20 Eylül 2012

İlk Yerli Tramvay Görücüye Çıktı

Türkiye'nin ürettiği ilk yerli tramvayı 'İpekböceği' uluslararası arenaya çıktı.

Bursa'da faaliyet gösteren Durmazlar Holding tarafından üretilenTürkiye'nin ilk tramvayı Almanya'nın başkenti Berlin'de görücüye çıktı.

"İLK KEZ KATILMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Uluslararası raylı sistem teknolojileri Fuarı ''InnoTrans 2012'de'' sergilenen ve İpekböceği adı verilen tramvay bir çok ülkeden gelen fuar ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.

Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Fatma Durmaz Yılbırlik, yaptığı açıklamada, 2 yılda bir yapılan ve sektörde en büyük fuarlardan olan InnoTrans-a Türkiye'de ilk defa tramvay üreticisi firma olarak ilk kez katılmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

''Yaptığımız tramvayın ne kadar önemli bir üretim olduğunu buraya geldiğimiz de anladık'' diyen Yılbirlik, dünya devlerinin arasında onlarla rekabet ederek fuara katılmanın ve Türkiye'yi temsil etmenin önemli olduğunu, bundan dolayı çok gururlandıklarını ifade etti.

YÜZDE YÜZ YERLİ

Tramvayın Türkiye'nin ve Bursa'nın ilk yerli tramvayı olduğunu, bütün tasarımını ipek böceğine benzettiklerini belirten Yılbirlik, tramvayın 280 kişilik kapasiteli 5 kabinli olduğunu ve yazılımı ve bugisi dahil yüzde yüz kendi eserleri ve üretimleri olduğunu kaydetti.

2013'TE YOLLARDA

Yılbirlik, tramvayın 2013 yılında Bursa'da yollarda olacağını bildirdi.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/ilk-yerli-tramvay-gorucuye-cikti/ekonomi/ekonomidetay/20.09.2012/1599515/default.htm
Free Web Hosting